Constructieve journalistiek is de beste vorm van communicatie. Ik zoek altijd naar de meest relevante én interessante invalshoek bij een onderwerp. Van daaruit beheers ik diverse middelen om die invalshoek uit te diepen. Conferenties, reportages, expertbijeenkomsten, interviews, debatten, opiniestukken, onderzoek: ik kan ze ontwikkelen en uitvoeren.

 Ik ben in 1970 geboren en werk sinds mijn studententijd als journalist. Eerst als schrijvende freelancer, mijn loopbaan begon bij het toenmalige KUnieuws van wat toen nog de Katholieke Universiteit Nijmegen heette, vanaf 1998 ook als discussieleider. Van 2000 tot 2008 was ik het hoofd van de afdeling debat van LUX. Ik begon alleen en zonder budget, toen ik vertrok bestond de afdeling uit tien part-time medewerkers, organiseerden we 90 debatten en bedroeg de omzet een kleine 5 ton. 

Goedefoto soeterbeeck lux web 12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik noem mezelf journalist omdat die titel het beste past bij wat ik doe en bij wat mijn kwaliteiten zijn. Een goede journalist luistert scherp, vraagt precies door, is constructief, begrijpt snel en heeft gevoel voor wat echt belangrijk is.

Mijn gedreven journalistieke houding en werkwijze is niet alleen bruikbaar voor mediaproducties, maar ook voor kennisoverdracht, beleidsontwikkeling, communicatiecampagnes. ik volgde voor mijn ontwikkeling als dagvoorzitter trainingen bij Richard Engelfriet, Pieter Hilhorst, Anne Spies en Pauline van Aken. 

Ik werk op het brede terrein van de publieke sector. Stedelijke ontwikkeling, sociale problematiek, gezondheidszorg, media, duurzaamheid, onderwijs en wetenschap, ruimtelijke ordening, kunst en cultuur, op al deze terreinen heb ik relevante ervaring. Ik sta erom bekend dat ik mij snel onderwerpen eigen kan maken.

Geïnteresseerd in een nadere kennismaking? U kunt mij bereiken via 06 3489 5512 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.